Brabants Verkeersveiligheids Label

Brabants verkeersveiligheidslabel behaald voor de van Casterenstraat (klik op deze link voor een leuke foto impressie)

klik op: 3 december 2015 Verkeersproject ‘Dode Hoek’

verlichtingsactie 2015

Verlichtingsactie 2015

Het BVL is een parapluproject van de provincie Noord-Brabant. Deze biedt voor scholen en gemeenten de helpende hand om structureel en meer op de praktijk van alledag gerichte verkeerseducatie te geven. Kinderen vormen een kwetsbare groep in het verkeer. Jaarlijks zijn in Nederland honderden kinderen betrokken bij verkeersongevallen. Kinderen moeten daarom leren veilig aan het verkeer deel te nemen. De BVL-werkgroep werkt samen met andere BVL-scholen, gemeente, politie, VVN en andere particuliere organisaties. BVL-Commissieleden beoordelen en controleren de scholen. De BVL-commissie bestaat uit een voorzitter, auditors en/of aspirant-auditor(s). De rol van de commissie is om scholen, die deelnemen aan het BVL, op een aantal momenten te toetsen. In oktober 2010 is het Label aan de Prins Willem Alexanderschool toegekend. Jaarlijks wordt er door de commissie getoetst op school of er nog voldaan wordt aan de eisen die worden gesteld. Wanneer dit het geval is behoudt de school het Label. De BVL werkgroep van de Koningsschool bestaat uit teamlid Gerda de Kok en momenteel vijf verkeersouders.
Zilveren ster behaald door De Koningsschool8 juli 2015
De BVL-werkgroep zet verkeersveiligheid hoog op de agenda, helpt bij de uitvoering van verkeersactiviteiten en vraagt aandacht voor verkeersveiligheid, zowel in de directe omgeving van de school als op de school-thuisroutes. Terugkerende verkeersactiviteiten op de P.W.A.- school zijn onder andere: – De actie: De scholen zijn weer begonnen – Fietsverlichtingsactie i.s.m. met een fietsenmaker – Fietscontrole van groep 7 voor het praktisch verkeersexamen – Pleintje Verkeer – De Loopbus – Dode Hoekproject – Verkeersprojectweek – Streetwiseproject van de ANWB – Skate-Clinic Wij als BVL-werkgroep willen u op een aantal verkeersveilige afspraken wijzen: Bij het brengen van uw kind(eren) met de auto; graag de Zoen- en Zoefstrook (Kiss and Ride) gebruiken om uw kind(eren) af te zetten en daarna direct uw weg te vervolgen. De Zoen- en Zoefstrook is gerealiseerd in de Mesdaglaan aan de voorkant van de school. Wanneer u zelf meeloopt naar school, parkeert u dan uw auto op de daarvoor bestemde plaatsen. Bij het ophalen van uw kind(eren), op het schoolplein wachten. Bij het ophalen en brengen van uw kind(eren) met de fiets; uw fiets in het fietsvak plaatsen, nl. voor het hek van de ingang van school, zowel in de Rembrandtlaan als in de Mesdaglaan. Bij het ophalen en brengen van uw kind(eren) met de auto; niet langs de gele belijning en voorbij Victor Veilig (gele verkeersmannetje met vlag) te parkeren in de Rembrandtlaan. Als de school uitgaat worden in beide straten de kinderen overgezet door een leerkracht. Wilt u bij het oversteken de aanwijzingen van de leerkracht opvolgen en ook bij de leerkracht oversteken.

Wanneer de kinderen tijdens activiteiten van school met de fiets of lopend aan het verkeer deelnemen, krijgen de kinderen fluoriserende hesjes aan van school. Voor het vervoer van kinderen in de auto tijdens activiteiten van school, zoals excursies, schoolreisje e.d. verzoeken wij u om de autogordels te gebruiken. Wanneer u wilt dat uw kind in een autostoel/zitverhoger komt te zitten, geef deze dan mee aan de ouder waarmee uw kind meerijdt.